SākumsAlergēni

Alergēni

Alergēnu kodi un skaidrojumi

Saskaņā ar normatīvajām prasībām, mūsu produktiem tiek norādīti iespējamie ēdiena sastāvdaļu (alergēnu) kodi, kas uzrādīti šādi:

KodsPārtikas preces sastāvdaļas nosaukums
A01Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu): kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum turgidum polonicum un to hibrīdi. Izņemot: a) glikozes sīrupu uz kviešu bāzes, ieskaitot dekstrozi; b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes; c) glikozes sīrupu uz miežu bāzes; d) graudaugus, ko izmanto alkohola destilācijai.
A02Vēžveidīgie un to produkti
A03Olas un to produkti
A04Zivis un to produkti, izņemot: a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātos; b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanā.
A05Zemesrieksti un to produkti
A06Sojas pupas un to produkti, izņemot: a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus; b) sojas pupām iegūtus dabiski jauktus tokoferolus (E306), dažādus tokoferolu esterus; c) fitosterolus un fitosterolu esterus; d) fitostanola esterus.
A07Piens un tā produkti (t.sk. laktozi), izņemot: a) sūkalu, ko izmanto alkohola destilācijai; b) laktitolu.
A08Rieksti: mandeles, lazdu rieksti, valrieksti, Indijas rieksti, pekanrieksti, Brazīlijas rieksti, pistācijas, makadāmijas rieksti, Queensland rieksti. Izņemot: riekstus, ko izmanto alkohola destilācijai.
A09Selerijas un to produkti
A10Sinepes un to produkti
A11Sezama sēklas un to produkti
A12Sēra dioksīds un sulfīti koncentrācijā >10 mg/kg vai 10 mg/l
A13Lupīna un tās produkti
A14Gliemji un to produkti

Ja Jums ir alerģijas vai pārtikas jutība, vienmēr norādiet to pasūtījuma piezīmēs vai sazinieties ar mums pirms pasūtīšanas.

×