Alergēnu kodi un skaidrojumi
Saskaņā ar normatīvajām prasībām, mūsu produktiem tiek norādīti iespējamie ēdiena sastāvdaļu (alergēnu) kodi, kas uzrādīti šādi:
Kods | Pārtikas preces sastāvdaļas nosaukums |
---|---|
A01 | Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu): kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum turgidum polonicum un to hibrīdi. Izņemot: a) glikozes sīrupu uz kviešu bāzes, ieskaitot dekstrozi; b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes; c) glikozes sīrupu uz miežu bāzes; d) graudaugus, ko izmanto alkohola destilācijai. |
A02 | Vēžveidīgie un to produkti |
A03 | Olas un to produkti |
A04 | Zivis un to produkti, izņemot: a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātos; b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanā. |
A05 | Zemesrieksti un to produkti |
A06 | Sojas pupas un to produkti, izņemot: a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus; b) sojas pupām iegūtus dabiski jauktus tokoferolus (E306), dažādus tokoferolu esterus; c) fitosterolus un fitosterolu esterus; d) fitostanola esterus. |
A07 | Piens un tā produkti (t.sk. laktozi), izņemot: a) sūkalu, ko izmanto alkohola destilācijai; b) laktitolu. |
A08 | Rieksti: mandeles, lazdu rieksti, valrieksti, Indijas rieksti, pekanrieksti, Brazīlijas rieksti, pistācijas, makadāmijas rieksti, Queensland rieksti. Izņemot: riekstus, ko izmanto alkohola destilācijai. |
A09 | Selerijas un to produkti |
A10 | Sinepes un to produkti |
A11 | Sezama sēklas un to produkti |
A12 | Sēra dioksīds un sulfīti koncentrācijā >10 mg/kg vai 10 mg/l |
A13 | Lupīna un tās produkti |
A14 | Gliemji un to produkti |
Ja Jums ir alerģijas vai pārtikas jutība, vienmēr norādiet to pasūtījuma piezīmēs vai sazinieties ar mums pirms pasūtīšanas.